More

    Ковачевски: Зголемување на платите треба да има, но ако се направи наеднаш може да предизвика инфлација

     Премиерот Димитар Ковачевски останува на ставот дека по порастот на минималната треба да растат и останатите, но, како што вели, не наеднаш затоа што тоа може да предизвика инфлаторен притисок. Разговорите со синдикатите за да се изнајдат решенија продолжуваат, нагласува Ковачевски, но не е добро што прво се најавија или веќе се организираат штрајкови како форма на притисоци, за тоа што на крај решение со […]

    The post Ковачевски: Зголемување на платите треба да има, но ако се направи наеднаш може да предизвика инфлација first appeared on TV21.mk.

    spot_img