More

    Повеќе од 100 деца во Европа со салмонела – конзумирале чоколадни јајца

    Повеќе од 100 деца во Европа имаат салмонела, за која се смета дека е добиена откако конзумирале чоколадни јајца. Данска и Финска исто така ги повлекуваат чоколадните јајца Киндер од пазарот поради сомневање за салмонела.  Ова се следните земји по Белгија, Франција, Германија, Ирска, Луксембург, Велика Британија, Шведска, Норвешка и Бугарија кои ќе направат ваков […]

    The post Повеќе од 100 деца во Европа со салмонела – конзумирале чоколадни јајца first appeared on TV21.mk.

    spot_img