More

    ЕУ: И официјално прифатен петтиот пакет санкции против Русија

    Земјите-членки на ЕУ денеска официјално го потврдија усвојувањето на петтиот пакет санкции против Русија во обид да се зголеми притисокот врз Москва да ја запре агресијата. „Овие санкции беа усвоени по злосторствата извршени од руските сили во Буча и други места под руска окупација. Целта на овие санкции е да се запре непромисленото, нехумано и […]

    The post ЕУ: И официјално прифатен петтиот пакет санкции против Русија first appeared on TV21.mk.

    spot_img