More

    Бугарија со ново барање кон Македонија – Радев: Бугарите да не се нарекуваат малцинство

    Иако од претставниците на македонската влада постојано се уверува дека има напредок во преговорите и односите се подобруваат, денеска нови студени тонови пристигнаа од бугарскиот претседател Румен Радев. Тој порача дека очекува бугарската Влада строго да се придржува на Декларацијата на бугарското собрание во преговорите за решавање на отворени прашања со Македонија, кој како што […]

    The post Бугарија со ново барање кон Македонија – Радев: Бугарите да не се нарекуваат малцинство first appeared on TV21.mk.

    spot_img