More

    Европската комисија вети 1 милијарда евра помош за Украина и земјите кои примаат бегалци

    Европската комисија вети 1 милијарда евра за поддршка на Украина и земјите кои примаат бегалци кои бегаат од војната, изјави нејзината претседателка Урсула фон дер Лајен. Таа вели дека од нив, 600 милиони евра ќе бидат наменети за украинската влада и Обединетите нации, а 400 милиони евра би обезбедиле помош за земјите од соседството на […]

    The post Европската комисија вети 1 милијарда евра помош за Украина и земјите кои примаат бегалци first appeared on TV21.mk.

    spot_img