More

    Над 132 тела на цивили се пронајдени во масовни гробници во Макарив

     Најмалку 132 тела на цивили се пронајдени во украинскиот град Макарив, изјави градоначалникот на градот Вадим Токар. Тој во телевизиско интервју истакна дека повеќето тела биле ексхумирани од масовните гробници, но и дека некои се пронајдени на улиците. Макарив се наоѓа на околу 50 километри западно од Киев и пред војната имал население од околу […]

    The post Над 132 тела на цивили се пронајдени во масовни гробници во Макарив first appeared on TV21.mk.

    spot_img