More

    МТСП: Згрижувачко-воспитната дејност во предучилишните установи непречено се одвива и во време на штрајк

    Министерството за труд и социјална политика, ја известува јавноста дека утрово започна најавениот штрајк во јавните предучилишни установи за деца- детски градинки. Од вкупно 75 Јавни установи за згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст, штрајкот на дел од вработените се одвива во 54, а во 21 Јавна установа вработените воопшто не се приклучија […]

    The post МТСП: Згрижувачко-воспитната дејност во предучилишните установи непречено се одвива и во време на штрајк first appeared on TV21.mk.

    spot_img