More

    Киев: Руски хакери се обиделе да ја саботираат украинската електрична мрежа

    Руски хакери минатата недела се обиделе да извршат кибер-напад врз електричната мрежа на Украина, соопштија денеска украинските власти и истражителите за кибер-безбедност. Групата, која безбедносните истражувачи ја нарекоа „Песочен црв“ (Sandworm) и претходно се поврзувала со деструктивни кибер-напади од страна на Русија, инсталирала злонамерен софтвер на компјутерите што ги контролираат високонапонските трафостаници во Украина, соопшти украинскиот Компјутерски тим за […]

    The post Киев: Руски хакери се обиделе да ја саботираат украинската електрична мрежа first appeared on TV21.mk.

    spot_img