More

    Излезни анкети: На парламентарните избори во Словенија води партијата на Роберт Голоб

    На парламентарните избори, кои се одржуваат денеска во Словенија, до 16 часот или три часа пред затворањето на гласачките места гласале 49,3 отсто од близу 1,7 милиони регистрирани избирачи, соопшти Државната изборна комисија. Излезноста е многу поголема отколку на изборите во 2018 година, кога до 16 часот гласаа 34,32 отсто од гласачите и кога вкупниот […]

    The post Излезни анкети: На парламентарните избори во Словенија води партијата на Роберт Голоб first appeared on TV21.mk.

    spot_img