More

    Словенија: Според засега преброените гласови, Голоб со рекорден број пратенички места

    Државната изборна комисија во Словенија ги објави првите делумни официјални резултати од парламентарните избори, а тие ќе се менуваат со зголемувањето на бројот на обработени гласачки ливчиња. Според досега 53 отсто преброени гласови, Движењето за слобода на Роберт Голоб освои  32,87 отсто, односно 41 мандат, додека СДС на Јанез Јанша има 25,12 отсто и освои […]

    The post Словенија: Според засега преброените гласови, Голоб со рекорден број пратенички места first appeared on TV21.mk.

    spot_img