More

    Николоски во ПССЕ: Бугарија да ги спроведе пресудите на Европскиот суд и да дозволи почеток на преговори со ЕУ

     Има четиринаесет пресуди на Европскиот суд за човекови права кои се однесуваат на Македонците во Бугарија и досега ниту една од нив не е спроведена од Бугарија. Ова е силно поткопување на кредибилитетот на судот и затоа Советот на Европа мора да дејствува. Во услови на војна во Украина, кога не се почитуваат човековите права, […]

    The post Николоски во ПССЕ: Бугарија да ги спроведе пресудите на Европскиот суд и да дозволи почеток на преговори со ЕУ first appeared on TV21.mk.

    spot_img