More

    Османи: Луѓето се принудени да земаат бугарски пасош од социјални причини, не можат да ги поистоветуваат државјанството и етничката припадност

    Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарска БТВ, во однос на прашање околу пописот, посочи дека секој имал различни реакции, а реагирале и Македонците, албанските партии, српските партии и бугарските. „Немаше кој не реагираше. Ова е секогаш случај. Мислам дека пописот е правилно спроведен со оглед на тоа што не е направен 20 години. Пописот […]

    The post Османи: Луѓето се принудени да земаат бугарски пасош од социјални причини, не можат да ги поистоветуваат државјанството и етничката припадност first appeared on TV21.mk.

    spot_img