More

    Македонија на 57. место според Индексот на слобода на медиуми на Репортери без граници

    Северна Македонија е на 57-мо место на листата од 180 земји според Индексот на слобода на медиумите на Репортери без граници за 2022 година, што е скок од 33 позиции во однос на лани кога беше рангирана на 90. место. Во Извештајот за државава се наведува дека иако новинарите не работат во непријателска атмосфера, распространетите […]

    The post Македонија на 57. место според Индексот на слобода на медиуми на Репортери без граници first appeared on TV21.mk.

    spot_img