More

    Протекување на документ за абортус во САД предизвика шок – протести низ Вашингтон

    Противници, како и заговорници, за правото на абортус, денеска излегоа на улиците низ Вашингтон, откако во јавноста излегоа информации, дека американскиот Врховен суд би можел да ја поништи пресудата на „Ро против Вејд“ од 1973 година. Со таа пресуда, се легализираше абортусот. Во документот, чија автентичност сè уште не е утврдена, мнозинското мислење на Судскиот […]

    The post Протекување на документ за абортус во САД предизвика шок – протести низ Вашингтон first appeared on TV21.mk.

    spot_img