More

    „Не се издржува семејство со 15.000 денари“ – Од Управата на матични книги велат дека имаат политички притисоци

    Петти ден штрајк на вработените во Управата за водење на матичните книги. Бараат покачување на платите за 30% и уредување на работниот статус. Тони Милошевски од Независниот синдикат на Управата, кој ги посети вработените во Тетово вели дека нема да го прекинат штрајкот, и покрај тоа што, како што уверува, се соочуваат со притисоци и […]

    The post „Не се издржува семејство со 15.000 денари“ – Од Управата на матични книги велат дека имаат политички притисоци first appeared on TV21.mk.

    spot_img