More

    ВМРО-ДПМНЕ со блокада на Собранието бара предвремени избори – за власта ова во услови на криза е деструкција

    Енергетската и економска криза и војната во Украина ги намалија прогнозите за економски раст, додека мерките за намалување на ценовните шокови отворија потреба од ребаланс на Буџетот. Решението за излез од кризата и власта и опозицијата го гледаат во Собранието – власта со функционален законодавен дом и обединување на сите чинители во општеството во интерес […]

    The post ВМРО-ДПМНЕ со блокада на Собранието бара предвремени избори – за власта ова во услови на криза е деструкција first appeared on TV21.mk.

    spot_img