More

    Универзитет во Австралија ги стави „сопруга“ и „сопруг“ на листа навредливи поими

    Универзитетот Флиндерс во Аделаида, Јужна Австралија, по критика од трансродов студент, го означи поимот „транссексуална состојба“ за навредлив бидејќи, според наводите – „погрешно ги претставува родот и полот“. Сепак, по проверките, многумина беа изненадени што и зборовите „сопруг“ и „сопруга“ (husband и wife) се на истиот список. Ова е топ-тема и во предизборјето во Австралија. Џејн Русо […]

    The post Универзитет во Австралија ги стави „сопруга“ и „сопруг“ на листа навредливи поими first appeared on TV21.mk.

    spot_img