More

    Орбан: Унгарија не ги поддржува новите санкции на ЕУ против Русија во нејзината сегашна форма

    Унгарија не може, во формата во која се најавени, да го поддржи новиот пакет санкции на Европската Унија, кој вклучува ембарго за увоз на нафта, изјави денеска премиерот Виктор Орбан. Тој рече дека сегашниот предлог на Европската Комисија за забрана на увозот на руска нафта ќе биде „атомска бомба“ фрлена врз унгарската економија, додавајќи дека […]

    The post Орбан: Унгарија не ги поддржува новите санкции на ЕУ против Русија во нејзината сегашна форма first appeared on TV21.mk.

    spot_img