More

    Бугарија бара од ЕУ двегодишно одложување, пред целосно да запре увозот на руска нафта

    Претседателот на Комитетот за енергетика на Народното собрание на Бугарија, Радослав Рибарски, за „бТВ“ изјави дека Бугарија бара од ЕК за две години да се одложи запирањето на увозот на руска нафта. Рибарски изјави дека засега нема официјален одговор од Европската комисија на барањето на Бугарија. Доколку не се добие одложување, Бугарија може да стави […]

    The post Бугарија бара од ЕУ двегодишно одложување, пред целосно да запре увозот на руска нафта first appeared on TV21.mk.

    spot_img