More

    Десетици загинати во напад на рудник за злато во ДР Конго

    Најмалку 35 лица се убиени во напад на рудник за злато во областа Итури, во со конфликт зафатениот североисточен дел на Демократска Република Конго, соопштија локални извори. Жан-Пјер Бикилисенде, претставник на локалните власти во Итури, изјави дека нападот го извршиле припадници на Кодеко-полицијата. Нападот бил извршен врз рудникот за злато Камп Бланкет, од каде биле […]

    The post Десетици загинати во напад на рудник за злато во ДР Конго first appeared on TV21.mk.

    spot_img