More

    Борел: Европа не се бори против Русија, туку ја брани Украина

    Жосеп Борел, високиот претставник на ЕУ за надворешни работи, рече дека ЕУ не се бори против Русија, туку за да ја брани Украина. „Воопшто не ми се допаѓа приказната за Запад против Русија или Запад против други земји, ова е прашање на Повелбата на Обединетите нации. Се работи за суверенитетот на државите и почитувањето на […]

    The post Борел: Европа не се бори против Русија, туку ја брани Украина first appeared on TV21.mk.

    spot_img