More

    Грчките медиуми за признавањето на Охридската архиепископија за канонска

    „Вселенската патријаршија ја призна црквата на Македонија како Охридска црква“; „Вселенска патријаршија: Охридската црква на Македонија станува канонска“; „Вселенската патријаршија ја призна шизматичката црква на Скопје; „Вселенската патријаршија ја призна црквата на Македонија – задоволство во Скопје“, „Вселенската патријаршија ја прими скопската архиепископија во црковно општење“, се дел од насловите во грчките медиуми за вчерашната […]

    The post Грчките медиуми за признавањето на Охридската архиепископија за канонска first appeared on TV21.mk.

    spot_img