More

    НАСА објави нови слики на вселенскиот телескоп „Џејмс Веб“

    Американската Национална воздушно-вселенска администрација – НАСА објави нови фотографии од вселената направени од новиот вселенски телескоп „Џејмс Веб“. Сликите го прикажуваат Големиот Магеланов Облак снимен со инструментот „МИРИ“, кој е оспособен за средно-инфрацрвено сликање. Големиот Магеланов Облак е споредна галаксија на нашиот Млечен Пат, која содржи густи ѕвездени полиња и ќе се користи за тестирање […]

    The post НАСА објави нови слики на вселенскиот телескоп „Џејмс Веб“ first appeared on TV21.mk.

    spot_img