More

    Деребај: Македонскиот јазик не треба да се штити од никого, тој е кодифициран

    Лингвистот Шинаси Деребај вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 истакна дека македонскиот јазик не треба да се штити од никого. Тој вели дека истиот е кодифициран. „Тој има обемна литература, постои преку 50 години со литературна традиција и мислам дека целата работа е повеќе политизирана и дигање прашина, и ние не треба да […]

    The post Деребај: Македонскиот јазик не треба да се штити од никого, тој е кодифициран first appeared on TV21.mk.

    spot_img