More

    ДУИ: Признавањето на МПЦ – Охридската Архиепископија ја зајакнува регионалната стабилност и ја афирмира меѓуверската толеранција

    Демократската Унија за Интеграција ја поздравува одлуката на Вселенската Патријаршија за признавање на Македонската Православна Црква – Охридската Архиепископија во литургиското и канонското општење. Во оваа прилика им изразуваме искрени честитки на сите православни верници во нашата земја за оваа долгоочекувана одлука, која им дава еднаков статус на верска проповед со сите православни верници во […]

    The post ДУИ: Признавањето на МПЦ – Охридската Архиепископија ја зајакнува регионалната стабилност и ја афирмира меѓуверската толеранција first appeared on TV21.mk.

    spot_img