More

    Марковиќ: Бугарите никогаш не навлегуваат во веродостојноста за она што го пишуваме за македонскиот јазик

    Маријан Марковиќ од МАНУ вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека Бугарите никогаш не навлегуваат во веродостојноста за тоа што се пишува за македонскиот јазик. Тој вели дека македонскиот јазик, пред околу 50 години, бил прифатен како рамноправен во еден од најголемите проекти под закрила на меѓународниот комитет на славистите. „Бугарските лингвисти […]

    The post Марковиќ: Бугарите никогаш не навлегуваат во веродостојноста за она што го пишуваме за македонскиот јазик first appeared on TV21.mk.

    spot_img