More

    Британскиот парламент: Децата „инфлуенсери“ се соочуваат со бројни опасности

    Родители ги искористуваат своите деца „инфлуенсери“ за да заработат пари на интернет, а тоа има доживотни последици, предупредуваат членови на Британскиот парламент во неодамна објавен извештај. Комитетот за дигитални, културни, медиумски и спортски активности спроведе истражување за културата на „инфлуенсерството“ и откри примери на деца кои добивале закани за киднапирање, и претрпеле тормозење, што оставило […]

    The post Британскиот парламент: Децата „инфлуенсери“ се соочуваат со бројни опасности first appeared on TV21.mk.

    spot_img