More

    Петок 13-ти – кои се верувањата за овој ден?

    Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден. На тој ден се избегнуваат патувања, склучувања договори и други поважни работи, стравувајќи од зла среќа. Има повеќе верувања за потеклото на суеверието за петок 13, почнувајќи од тоа дека Ева во рајот го […]

    The post Петок 13-ти – кои се верувањата за овој ден? first appeared on TV21.mk.

    spot_img