More

    Koe e потеклото на митот за петок 13-ти?

    Многумина знаат за 13 и 666 како броеви коишто се лош знак или предвесник, според познатото предание и суеверните убедувања. Но, во некои делови на светот, има и „пострашни“ броеви од нив. А од друга страна пак, има и општоприфатени среќни бројки. Патем, од каде потекнува „светскиот страв“ од „петок, 13-ти“? Историјата и митологијата велат […]

    The post Koe e потеклото на митот за петок 13-ти? first appeared on TV21.mk.

    spot_img