More

    Индија: Нерегулираниот извоз на пченица предизвикува поскапувања

    Само неколку часа откако Индија го забрани извозот на пченица, индиските владини претставници предупредија дека немало драматичен пад на производството на пченица оваа година, но нерегулираниот извоз доведе до зголемување на локалните цени. „Не сакаме трговијата со пченица да се одвива на нерегулиран начин или да се акумулираат залихи“, изјави денеска висок владин функционер за […]

    The post Индија: Нерегулираниот извоз на пченица предизвикува поскапувања first appeared on TV21.mk.

    spot_img