More

    НАТО состанок во Берлин за долгорочната стратегија за Русија и евентуален влез на Финска и Шведска

    Министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО овој викенд ќе се состанат во Берлин за да разговараат за долгорочна стратегија за Русија и можниот влез на Финска и Шведска. Геополитичкото влијание на НАТО нагло се зголеми по руската инвазија на Украина и наскоро би можело да добие нови членки. Владејачката Социјалдемократска партија во […]

    The post НАТО состанок во Берлин за долгорочната стратегија за Русија и евентуален влез на Финска и Шведска first appeared on TV21.mk.

    spot_img