More

    Прва настапува Чешка, последна Естонија – еве го редоследот на Евровизија

    Во финалето на Евровизија 2022 прва на сцената ќе се појави претставничката на Чешка, додека пак последна ќе настапи претставничката на Естонија. Вечерва се натпреваруваат вкупно 25 земји, меѓу кои и соседни Грција и Србија. Еве како е редоследот на настап: Чешка, Романија, Португалија, Финска, Франција, Швајцарија, Норвешка, Арменија, Италија, Шпанија, Холандија, Украина, Германија, Литванија, […]

    The post Прва настапува Чешка, последна Естонија – еве го редоследот на Евровизија first appeared on TV21.mk.

    spot_img