„Spotify“ и „Google“ имаат таен договор

0
62

Двете компании склучија таен договор за плаќање на надокнади.

Американскиот технолошки гигант „Google“ склучи таен договор со „Spotify“ кој дозволува шведскиот сервис за стриминг на музика да не плаќа за услугите на „Google Play Store“.

Како што пренесува порталот „Tech Crunch“, шефот на партнерствата на „Google“, Дон Харисон, пред судот изјавил во друг правен случај дека „Spotify“ не плаќа такси на „Play Store“ кога ги обработува сопствените плаќања и плаќа само четири проценти од вредноста на трансакцијата кога „Google“ ги обработува.

Истовремено, тој рече дека двете компании се обврзале да инвестираат по 50 милиони долари во таканаречениот „фонд за успех“.

„Google“ обично наплатува 15 отсто од вредноста на трансакцијата во своите апликации, што може да се намали на 11 отсто во посебни околности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here