Иновативната тутунска алтернатива IQOS две години присутна во Македонија

Share This Post

Иновативниот
уред

IQOS

кој
претставува
помалку
штетна
алтернатива
во
однос
на
цигарите,
веќе
две
години
е
присутен
и
на
македонскиот
пазар.
Со
појавата
на
овој
електронски
уред,
возрасните
пушачи
кои
не
сакаат
да
се
откажат
од
цигарите
добија
можност
да
се
приклучат
на
големото
семејство
од
над
21
милиони
луѓе
ширум
светот
кои
кои
го
користат 
овој
систем
за
загревање
развиен
врз
база
на
научни
докази.

Овој
електронски
уред
го
загрева,
а
не
го
согорува
тутунот,
при
што
се
создава
аеросол
кој
во
себе
содржи
во
просек
95
отсто
помалку
штетни
и
потенцијално
штетни
состојки
во
однос
на
чадот
од
цигарите.
Со
загревањето
се
задржува
истото
ниво
никотин,
но
се
елиминираат
чадот,
катранот,
пепелта
и
други
штетни
состојки
кои
настануваат
при
процесот
на
согорување
на
цигарите.
Пред
две
години,
реномираната
американска
агенција
за
храна
и
лекови
(ФДА)
донесе
одлука
во
која
меѓудругото
наведува
и
дека
целосен
премин
од
класичните
цигари
на
IQOS
ја
намалува
изложеноста
на
телото
на
штетни
и
потенцијално
штетни
материи.

Уредот
е
резултат
на
работата
и
посветеноста
на
над
400
врвни
научници
и
експерти
ангажирани
од
Филип
Морис,
а
инвестирани
се
повеќе
од
7
милијарди
долари.
Овој
иновативен
уред
е
достапен
на
71
пазар
во
светот.
Повеќе
за
технологијата
зад
IQOS
можете
да
дознаете
на: PMI
Science
|
Philip
Morris
International
.

Компанијата
ФМТКП
е
заедничка
компанија
на
Филип
Морис
интернешнл
и
Тутунскиот
комбинат
Прилеп
основана
во
2014
година.

spot_img

Related Posts

Владата и СОНК се договорија – 12% покачување за наставниците

Синдикатот за образование, наука и култура и Владата на...

Северна Кореја ги осуди САД поради исфрлањето на Русија од Советот за човекови права на ОН

Минатата недела Русија беше суспендирана од водечкото тело за...

Спасовски: Руските дипломати се протерани поради излегување надвор од нивниот дипломатски мандат

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во дебатниот магазин...

Бесими: Се наоѓаме во период кога една по друга следат три кризи

Министерот за финансии Фатмир Бесими гостува вечерва во дебатниот...
- Advertisement -spot_img